Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit sâmbătă, 24 noiembrie, la Palatul Cotroceni din Capitală, pe Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, Patriarhul Ecumenic, și pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. După ce a semnat în cartea de onoare, Sanctitatea Sa Bartolomeu i-a prezentat preșe­dintelui României pe membrii delegației Patriarhiei Ecumenice, prezenți în România cu ocazia sfințirii Altarului Catedralei Naționale.

Cu acest prilej, președintele României a evocat relația tradi­țio­nală deosebită dintre Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Română. De asemenea, președin­tele Klaus Iohannis a apreciat demersurile celor două Patriarhii în vederea intensificării dialogului între Biserici, în beneficiul tuturor credincioșilor, al binelui comun și al păcii, se arată într-un comunicat transmis de Adminis­trația Prezidențială.

Președintele României a tran­smis Sanctității Sale Bartolomeu și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel urările sale de slujire rodnică. Totodată, președin­tele Klaus Iohannis a urat credincioșilor participanți la slujba de sfințire a Altarului Catedralei Naționale cele mai bune gânduri și pace sufletească, se precizează în comunicat.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter