Patriarhul Ecumenic s-a întâlnit cu președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit sâmbătă, 24 noiembrie, la Palatul Cotroceni din Capitală, pe Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, Patriarhul Ecumenic, și pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. După ce a semnat în cartea de onoare, Sanctitatea Sa Bartolomeu i-a prezentat preșe­dintelui României pe membrii delegației Patriarhiei Ecumenice, prezenți în România cu ocazia sfințirii Altarului Catedralei Naționale.

Cu acest prilej, președintele României a evocat relația tradi­țio­nală deosebită dintre Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Română. De asemenea, președin­tele Klaus Iohannis a apreciat demersurile celor două Patriarhii în vederea intensificării dialogului între Biserici, în beneficiul tuturor credincioșilor, al binelui comun și al păcii, se arată într-un comunicat transmis de Adminis­trația Prezidențială.

Președintele României a tran­smis Sanctității Sale Bartolomeu și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel urările sale de slujire rodnică. Totodată, președin­tele Klaus Iohannis a urat credincioșilor participanți la slujba de sfințire a Altarului Catedralei Naționale cele mai bune gânduri și pace sufletească, se precizează în comunicat.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns