Participare românească la Festivalul internațional de muzică din Cairo

În perioada 20-27 septembrie 2017, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel,
Patriarhul României, Corul bărbătesc Cantus Domini, condus de arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, a participat la ediția a X-a a „Samaa International Festival for Spiritual Music and Chanting”. Festivalul a fost organizat în orașul Cairo, Republica Arabă Egipt, cu sprijinul
Ministerului Culturii și Turismului din Egipt și au participat grupuri din 22 de țări.

 

Ceremonia inaugurală, organizată pe platoul complexului muzeal Citadela lui Saladin, s-a desfășurat în prezența oficialităților naționale din Egipt, precum și a re­prezentanților diplomatici ai celorlalte 21 de țări participante la festival, printre care s-a aflat și ambasadorul României la Cairo, domnul Mihai Ștefan Stuparu.
Pe parcursul zilelor de desfășurare a festivalului, formațiile corale au susținut, în diferite locuri, concerte alcătuite din cântări religioase și folclorice, au participat la o Paradă a Națiunilor, îmbrăcați în costume tradiționale și purtând fiecare drapelul țării de proveniență, au participat la un work­shop muzical și au vizitat diverse obiective de interes istoric pentru Egipt.

Pe 24 septembrie, membrii Corului Cantus Domini împreună cu membrii fomației participante din Creta-Grecia au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica Mănăstirii Sfântul Nicolae din Cairo. După Sfânta Liturghie, am fost primiți în audiență, la Reședința mitropolitană, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nikodemos de Memphis, Exarh al Patriarhiei Alexandriei și a toată Africa.

La ceremonia de închidere a festivalului, desfășurată tot în prezența oficialităților naționale din Egipt și a reprezentanților diplomatici ai celorlalte 21 de țări participante, formațiilor corale le-au fost conferite diplome de apreciere, iar directorul festivalului, dr. Intessar Abdel Fattah, și-a exprimat convingerea că, prin participarea la acest eveniment, fiecare țară a transmis prin intermediul reprezentanților săi propriul mesaj de pace și de comuniune spirituală între popoare, exprimat prin limbajul comun al muzicii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns