Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit miercuri, 18 octombrie, la Reședința Patriarhală, pe Altețele Lor Regale Principesa Moșteni­toare Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu.

În timpul întrevederii, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu au discutat despre dezvoltarea unui parteneriat social-filantropic. „Este o vizită normală, mai ales că, de secole, monarhia a fost împreună cu Biserica. Am discutat despre ceea ce putem să facem pentru oamenii săraci și vrem să dezvoltăm acest lucru mai mult, pentru că de mult timp am făcut diverse lucruri cu Biserica, cum e normal, dar acum vrem să facem ceva mai mult”, a declarat Alteța Sa Regală Principesa Moște­nitoare Margareta, Custodele Coroanei Române.

La finalul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit Altețelor Lor Regale o icoană: „Vă dăruiesc, ca semn de prețuire pentru întreaga Familie Regală, dar în mod deosebit ca aducere aminte de Regina Ana, această icoană a Sfintei Ana cu fiica ei, Sfânta Fecioară Maria. Este o copie după icoana Sfintei Ana de la Mănăs­tirea Bistrița, din județul Neamț. Dumnezeu să o odihnească cu drepții pe Regina Ana!”, a spus Părintele Patriarh Daniel. De asemenea, Altețele Lor Regale Principesa Moște­nitoare Margareta și Principele Radu au dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel volumul „Povestea Castelului Peleș”, autor ASR Principele Radu al României.

La finalul vizitei, Altețele Lor Regale au vizitat Muzeul Patriarhilor și Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală.

Alteța Sa Regală Principesa Moște­nitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, este prima fiică a Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai României. Principesa Moște­nitoare Margareta a fost implicată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizației pentru Ali­mentație și Agricultură din cadrul Națiu­nilor Unite și al Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD). La revenirea în țară, ASR Principesa Moș­te­nitoare Margareta a înființat, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația „Principesa Margareta a României”, dedicată sprijinirii bătrânilor și tinerilor aflați în dificultăți fizice sau materiale. Totodată, Alteța Sa Regală este și preșe­dintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter