Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 1 noiembrie 2020, Sfânta Liturghie în Parohia ortodoxă română din Almeria, Spania, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea acesteia, se arată pe obispadoortodoxo.es.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit de necesitatea milosteniei în viața creștinului: „Bogatul din Evanghelie nu este personaj negativ doar pentru că este bogat, ci pentru că era nemilostiv și nu-și chivernisea bine ceea ce avea. Pentru că bogatul nu s-a milostivit de Lazăr, nici Dumnezeu nu S-a milostivit de el. Mai milostivi decât bogatul au fost câinii care veneau și lingeau bubele și rănile săracului Lazăr. Fără a fi milostiv omul se dezumanizează. Omul care este egoist pune prăpastie între el și ceilalți”, a spus Preasfinția Sa.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei i-a oferit părintelui Florin Petruț, parohul comunității românești din Almeria, Diploma „Sfântul Apostol Iacob cel Mare”. La slujbă a fost prezent și Robert Claudiu Hellvig, consulul României la Almeria, Spania.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter