Parohia ortodoxă ­română din Almeria – 10 ani de la înființare

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 1 noiembrie 2020, Sfânta Liturghie în Parohia ortodoxă română din Almeria, Spania, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea acesteia, se arată pe obispadoortodoxo.es.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit de necesitatea milosteniei în viața creștinului: „Bogatul din Evanghelie nu este personaj negativ doar pentru că este bogat, ci pentru că era nemilostiv și nu-și chivernisea bine ceea ce avea. Pentru că bogatul nu s-a milostivit de Lazăr, nici Dumnezeu nu S-a milostivit de el. Mai milostivi decât bogatul au fost câinii care veneau și lingeau bubele și rănile săracului Lazăr. Fără a fi milostiv omul se dezumanizează. Omul care este egoist pune prăpastie între el și ceilalți”, a spus Preasfinția Sa.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei i-a oferit părintelui Florin Petruț, parohul comunității românești din Almeria, Diploma „Sfântul Apostol Iacob cel Mare”. La slujbă a fost prezent și Robert Claudiu Hellvig, consulul României la Almeria, Spania.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns