Părintele profesor dr. Ioan Sauca ocupă, începând cu data de 1 aprilie 2020, funcția de secretar general al Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC).

 

Părintele profesor dr. Ioan Sauca a ocupat până la această dată funcția de secretar general ­adjunct al Consiliului Mondial al Bisericilor și pe cea de director al Institutului Ecumenic din Bossey. Fostul secretar general al organizației, pastorul luteran Olav Fykse Tveit, și-a încetat activitatea la 31 martie, ca urmare a alegerii sale în funcția de Episcop în cadrul Conferinței Episcopilor din Norvegia, urmând a-și prezenta raportul final la sfârșitul lunii august, se arată pe site-ul ecupatria.org.

Comitetul Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor trebuia să numească un nou secretar general al organizației în cadrul reuniunii programate pentru perioada 18-24 martie, însă întâlnirea a fost amânată până în luna iunie a acestui an, în contextul răspândirii la nivel internațional a infecțiilor cu coronavirus (Covid-19). În aceste condiţii, conducerea Comitetului Central l-a numit pe părintele profesor dr. Ioan Sauca în funcția amintită, acesta urmând a-şi exercita atribuţiile până la întrunirea Comitetului Executiv al organi­zației în luna iunie.

Părintele dr. Ioan Sauca este profesor la Institutul Ecumenic din Bossey din anul 1998, iar în 2001 a fost ales director al in­stituției. În anul 1994 a fost ales prin concurs secretar executiv pentru Studii Ortodoxe și Relații în Misiune din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, iar din anul 2014 a ocupat funcția de secretar general adjunct al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Înainte de începerea noii activităţi, părintele dr. Ioan Sauca a fost profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu. Părintele Sauca a obținut doctoratul în teologie la Universitatea din Birmingham, Marea ­Britanie, fiind și absolvent al Institutului Ecumenic din Bossey.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter