Părintele profesor dr. Mircea Basarab, respectat reprezentant al poporului român în diaspora occidentală

Hristos a înviat!

Am primit cu tristețe vestea trecerii din această lume, în cea de-a treia zi a sărbătorii Învierii Domnului, a părintelui profesor dr. Mircea Basarab, vrednic și dedicat slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, fondatorul Parohiei Ortodoxe Române „Naşterea Domnului” din ­München (1976) și al Parohiei „Sfântul Dumitru” din Nürnberg (1981), care i-a păstorit cu multă înțelep­ciu­ne și jertfelnicie pe credincioșii parohiei din München până la pensionarea sa, în anul 2013.

În întreaga sa activitate, atât cea didactică, în calitate de profesor la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca și de cadru didactic la ­Universitatea din München, cât și în cea pastoral-misionară, ca slujitor la Sfântul Altar și consilier cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, părintele Mircea Basarab a fost un demn și respectat reprezentant al Bisericii noastre și al ­poporului ­român în diaspora occidentală.

La acest moment de întristare, adre­săm cuvânt de mângâiere și întărire pentru familia părintelui profesor dr. Mircea Basarab, precum și pen­tru familia spirituală a co­mu­ni­tă­ții ortodoxe românești din Germa­nia, și ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să așeze sufletul slujitorului Său pre­otul Mircea în lăcașurile drepților și în lumina neapusă a Învierii Sale.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndoliată şi pentru toţi cei întristaţi,

 

† Daniel

Patriarhul României

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns