Hristos a înviat!

Am primit cu tristețe vestea trecerii din această lume, în cea de-a treia zi a sărbătorii Învierii Domnului, a părintelui profesor dr. Mircea Basarab, vrednic și dedicat slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, fondatorul Parohiei Ortodoxe Române „Naşterea Domnului” din ­München (1976) și al Parohiei „Sfântul Dumitru” din Nürnberg (1981), care i-a păstorit cu multă înțelep­ciu­ne și jertfelnicie pe credincioșii parohiei din München până la pensionarea sa, în anul 2013.

În întreaga sa activitate, atât cea didactică, în calitate de profesor la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca și de cadru didactic la ­Universitatea din München, cât și în cea pastoral-misionară, ca slujitor la Sfântul Altar și consilier cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, părintele Mircea Basarab a fost un demn și respectat reprezentant al Bisericii noastre și al ­poporului ­român în diaspora occidentală.

La acest moment de întristare, adre­săm cuvânt de mângâiere și întărire pentru familia părintelui profesor dr. Mircea Basarab, precum și pen­tru familia spirituală a co­mu­ni­tă­ții ortodoxe românești din Germa­nia, și ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să așeze sufletul slujitorului Său pre­otul Mircea în lăcașurile drepților și în lumina neapusă a Învierii Sale.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndoliată şi pentru toţi cei întristaţi,

 

† Daniel

Patriarhul României

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter