Parastas în Catedrala Patriarhală pentru eroii Revoluţiei române

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989, la Catedrala Patriarhală a fost săvârşită, în 22 decembrie 2019, o slujbă de pomenire pentru eroii căzuţi pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Slujba Parastasului a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa dlui Klaus Iohannis, preşedintele României; dlui Ludovic Orban, prim-ministru al României; precum şi a unor reprezentanţi ai instituţiilor statului.

 

În toate locaşurile de cult ortodoxe din Patriarhia Română au fost trase duminică, 22 decembrie, clopotele şi au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor din Bucureşti şi din alte localităţi ale ţării, care în urmă cu 30 de ani s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. De asemenea, în zilele de 20, 21 şi 22 decembrie, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, s-au oficiat slujbe de pomenire.

În Bucureşti, slujbe de pomenire a eroilor din decembrie 1989 au fost săvârşite la locul unde a fost aruncată cenușa eroilor împușcați la Timișoara și arși la crematoriul din București (localitatea Popești-Leordeni, vineri, 20 decembrie), la Troiţa din Cimitirul Eroilor Revoluţiei (cartierul Pieptănari, sector 4, sâmbătă, 21 decembrie), la troiţele de la Piaţa Universităţii, sâmbătă, 21 decem­brie, la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei (Piaţa Revoluţiei), la Troiţa de la Radiodifuziunea Română, la Troiţa de la Televiziunea Română şi la Troiţa Paraşutiştilor din curtea Televiziunii Române, duminică, 22 decembrie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns