În Duminica a 2-a după Rusalii, a Sfinților Români, în orașul Köln din ­Germania a fost înfiin­țată o nouă parohie ortodoxă românească cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh”, „Sfântul Arhidiacon și Protomartir Ștefan” și „Sfânta Ursula împreună cu însoțitoarele ei”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltprea­sfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, în biserica parohiei catolice „Sfântul Ștefan” din Köln-Lindenthal. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe Teodor Tăbuș, parohul comunității, se arată pe mitropolia-ro.de. Părintele Teodor Tăbuș, parohul noii comunități din Köln, este vicepreședinte al Asociației Tineretului Ortodox Român din Germania și a organizat, în ultimii ani, numeroase activități cu tinerii. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim l-a hirotonit întru diacon pe teologul George Ghilaciu, pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din orașul german Mönchengladbach.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele profesor Daniel Benga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din München și slujitor la Centrul Bisericesc de la München, care a tâlcuit pasajul evanghelic rânduit, vorbind despre vocația ­slujitorilor bisericești de a deveni pescari de oameni.

Locașul de cult al noii parohii ortodoxe românești din orașul Köln a fost pus la dispoziția credincioșilor prin bunăvoința parohiei romano-catolice din oraș.

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter