O nouă biserică ortodoxă românească în Viena

Comunitatea românească ortodoxă din capitala Austriei se pregătește pentru dema­rarea unui proiect curajos și necesar, construirea unei noi biserici ortodoxe, loc de rugăciune pentru românii din afara granițelor țării și vatră de spiritualitate și cultură ortodoxă. Proiectul viitoarei biserici a fost prezentat credincioșilor români de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Comunitatea românească din Viena a fost vizitată duminică, 23 august, de Înalt­preasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Apostol Andrei“ din capitala Austriei, înconjurat de un sobor de slujitori. La sfârşitul slujbei, ierarhul a prezentat proiectul şi macheta viitoarei biserici ortodoxe române care va fi construită într-un loc central din Viena. Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim a explicat necesitatea acestui proiect, subliniind faptul că numărul românilor din Viena este foarte mare şi în continuă creştere şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie alături şi să susţină această iniţiativă bisericească, care are rolul de a-i ajuta duhovnicește pe cei care sunt departe de ţară şi biserica de acasă.

Viitoarea biserică va fi pictată şi în exterior. Ierarhul a subliniat că proiectul se realizează prin buna colaborare cu autorităţile vieneze, care la toate întâlnirile avute s-au arătat nu doar susţinătoare, dar şi încântate că o biserică va fi ridicată în oraşul pe care-l administrează, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de. Proiectul viitoarei biserici ortodoxe din Viena a fost realizat de arhitecții Georg Baldass şi Mihaela Ionescu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns