Vineri, 7 august 2020, o delegație din partea Senatului României și a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a vizitat Așezământul Bisericesc din München, Germania. Delegația a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, care a prezentat stadiul construcției.

Reprezentanții statului român care au vizitat edificiul aflat în construcție au fost: Ramona Chiriac, consul general al României la München; senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării; Ovidiu Burdușa, secretar de stat DRP; Irina Neacșu, director general la Direcția generală diaspora și comunități istorice; Mihăiță Dohotar, consilier.

„Oaspeţii au apreciat mărimea aşezământului şi frumuseţea lucrării, apreciind că acesta va fi reprezentativ pentru România şi pentru Ortodoxia din Germania, un loc unde românii de pe aceste meleaguri vor găsi adăpost şi alinare. A fost apreciat în mod deosebit faptul că la construcţie s-au folosit multe materiale româneşti, precum şi stilul arhitectural care reflectă minunat tradiţia mănăstirească românească”, a spus Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter