Noul șef de protocol al Administrației Patriarhale

În ședința de joi, 19 ianuarie 2017, Permanența Consiliului Național Bisericesc a aprobat ca, în vederea unei mai bune organizări a Sectorului relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe, pr. dr. Michael Tița, consilier patriarhal, să preia, de la pr. Costin Spiridon, respon­sabilită­țile de șef de protocol al Ad­mi­nis­trației Patriarhale, pentru re­lațiile interortodoxe, intercreștine și interreligioase, precum și pentru relațiile Patriarhiei Române cu instituțiile de stat (Pre­ședinție, Parlament, Guvern și altele) și cu ambasadele străine acreditate la București.

Pentru exercitarea noii funcții, s-a ținut cont de faptul că părintele consilier patriarhal Michael Tița are o temeinică pregătire teologică academică (doctorat la Universitatea din Durham, Marea Britanie) și o bogată experiență în cadrul dialogurilor interconfesionale, la nivel național și internațional, fiind în același timp un bun cunoscător al limbilor engleză și franceză.

Noul șef de protocol al Admi­nistrației Patriarhale, pr. Michael Tița, poate fi contactat la tel.: 021.406.71.71, fax: 021.406.71.72 și e-mail: externe@patriarhia.ro. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns