Noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 16 septembrie 2015, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Paul Brummell, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la București.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire şi a apreciat relaţiile bune dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Anglicană. Domnul Paul Brummell a menționat că în prezent sunt înregistrați peste 150.000 de români în Marea Britanie, comunitatea românească având una dintre cele mai dinamice creşteri numerice.

Patriarhul României a urat succes domnului ambasador în misiunea diplomatică din ţara noastră şi a subliniat că între priorităţile pastoral‑misionare ale Bisericii Ortodoxe Române se numără intensificarea vieţii spirituale, dezvoltarea activităţilor sociale, educaţionale şi culturale, precum şi implicarea mai susținută a laicilor, în special a tinerilor în viaţa comunităţilor parohiale.

În continuare, Preafericirea Sa a apreciat sprijinul acordat de Biserica Anglicană comu­nităților ortodoxe române din Marea Britanie şi a menţionat rolul parohiilor ortodoxe române în integrarea cetăţenilor români în societatea britanică, prin consolidarea conştiinţei aparte­nenței la o comunitate şi promovarea coeziunii şi respectului faţă de semeni.

În contextul acutizării problemei refugiaților în Europa din ţări afectate de conflicte armate şi sărăcie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a precizat că Biserica urmează principiile evanghelice ale solidarităţii, ospitalităţii şi ajutorării semenilor aflaţi în dificultate. În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanţa cooperării între Biserici cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine pentru o mărturie comună în Europa de astăzi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns