Noul Ambasador al Palestinei la Bucureşti, în vizită de prezentare la Patriarhul României

Luni, 5 ianuarie 2015, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa, Domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Palestinei în România, însoţit de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum (Patriarhia Antiohiei).

Domnul ambasador Fuad Kokaly a mulţumit pentru primire şi a prezentat diferite aspecte ale situaţiei dificile din Orientul Mijlociu cauzate de conflictele existente în cadrul unor ţări din regiune, conflicte ce creează mari probleme în rândul popoarelor din această zonă, inclusiv în rândul poporului palestinian şi, în special, în rândul creştinilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi-a exprimat speranţa că, prin rugăciune către Dumnezeu Cel Atotputernic, prin eforturile factorilor responsabili din regiune şi cu sprijin internaţional se vor identifica soluţii pentru o pace durabilă, care va contribui la buna convieţuire a tuturor celor care trăiesc în această zonă.

În cadrul întrevederii, Preafericirea Sa a subliniat importanţa acordată de Patriarhia Română şi Palestina Căminului românesc pentru pelerini de la Ierihon destinat primirii pelerinilor români care vizitează anual Locurile Sfinte, prin intermediul Agenţiei de Pelerinaj BASILICA Travel a Patriarhiei Române. De asemenea, în contextul solicitării domnului ambasador Fuad Kokaly, s-a analizat şi posibilitatea ca, pe viitor, studenţi ortodocşi palestinieni să poată studia la facultăţile de teologie ortodoxă din România, pentru a contribui la o mai bună cooperare între cele două popoare.

La finalul întrevederii, domnul ambasador Fuad Kokaly şi-a exprimat dorinţa ca în cadrul unei viitoare vizite oficiale a Patriarhului României la Locurile Sfinte să fie incluse în program şi întâlniri cu oficialităţi palestiniene la cel mai înalt nivel.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns