În zilele de 28 și 29 septembrie 2017 a avut loc un ceremonial pentru reînhumarea osemintelor militarilor români căzuți pe câmpul de luptă din regiunea Stalingrad (actual Volgograd, în Federația Rusă) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la misiunea de reînhumare a participat preotul militar Laurențiu Tuță.

Cimitirul ostașilor români căzuți în regiunea Stalinigrad (1942-1943) a fost inaugurat la Rossoska în data de 25 octombrie 2015, cu prilejul Zilei Armatei Române. În cadrul evenimentului pregătit de Ambasada României în Fede­rația Rusă, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și preotul paroh Ștefan Stanciu, de la Parohia „Sfinții Arhangheli” – Parc Ghencea I din București, delegați ai Patriarhiei Române, au săvârșit slujba de pomenire a militarilor români.

Anul acesta, ceremonialul s-a desfă­șurat în două etape. Joi, 28 septembrie, în prezența delegației românești, a fost oficiată slujba Înmormântării pentru cele 345 de trupuri reînhumate în Cimitirul de Onoare Românesc din localitatea Rossoska, regiunea Volgograd. A doua zi, în prezența delegației româ­nești, a oficialităților civile locale și a numeroși atașați militari străini acre­ditați la Moscova a avut loc ceremonia oficială de reînhumare a osemintelor militarilor români, în cadrul căreia a fost săvârșită slujba Parastasului, au fost ținute discursuri și au fost depuse coroane de flori.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter