Nouă misiune de reînhumare a osemintelor ostașilor români din regiunea Stalingrad

În zilele de 28 și 29 septembrie 2017 a avut loc un ceremonial pentru reînhumarea osemintelor militarilor români căzuți pe câmpul de luptă din regiunea Stalingrad (actual Volgograd, în Federația Rusă) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la misiunea de reînhumare a participat preotul militar Laurențiu Tuță.

Cimitirul ostașilor români căzuți în regiunea Stalinigrad (1942-1943) a fost inaugurat la Rossoska în data de 25 octombrie 2015, cu prilejul Zilei Armatei Române. În cadrul evenimentului pregătit de Ambasada României în Fede­rația Rusă, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și preotul paroh Ștefan Stanciu, de la Parohia „Sfinții Arhangheli” – Parc Ghencea I din București, delegați ai Patriarhiei Române, au săvârșit slujba de pomenire a militarilor români.

Anul acesta, ceremonialul s-a desfă­șurat în două etape. Joi, 28 septembrie, în prezența delegației românești, a fost oficiată slujba Înmormântării pentru cele 345 de trupuri reînhumate în Cimitirul de Onoare Românesc din localitatea Rossoska, regiunea Volgograd. A doua zi, în prezența delegației româ­nești, a oficialităților civile locale și a numeroși atașați militari străini acre­ditați la Moscova a avut loc ceremonia oficială de reînhumare a osemintelor militarilor români, în cadrul căreia a fost săvârșită slujba Parastasului, au fost ținute discursuri și au fost depuse coroane de flori.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns