Nou magazin de obiecte bisericeşti în Capitală

Un nou magazin de obiecte, cărţi şi veşminte bisericeşti al Arhiepiscopiei Bucureştilor s-a deschis în Capitală, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Magazinul „Daruri pentru pelerini” este situat în Gara de Nord nr. 1-3 (ieşire Calea Griviţei) şi a fost sfinţit vineri, 22 aprilie, de pr. Aurel Mihai, vicar eparhial, împreună cu protos. Joachim Bejenariu, director Serviciul colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La eveniment a fost prezent şi Laurenţiu Maraloi, directorul Sucursalei Regionale Căi Ferate Bucureşti, precum şi angajaţi ai Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor. După slujba de sfinţire, pr. Aurel Mihai i-a mulţumit în numele Patriarhului României domnului Laurenţiu Maraloi pentru disponibilitatea pe care a exprimat-o în elaborarea acestui proiect şi i-a dăruit din partea Întâistătătorului Bisericii noastre Diploma omagială „Sfântul Antim Ivireanul” cu medalie.

„La poarta Bucureştiului, în cea mai mare gară din ţară, Dumnezeu a rânduit, prin dragostea şi bunăvoinţa oamenilor în care a sădit credinţa, să avem posibilitatea să găsim o oază de linişte, de duh, un spaţiu denumit, nu întâmplător, ci proniator, prin grija Părintelui Patriarh Daniel, «Daruri pentru pelerini». În condiţiile în care viaţa noastră creştinească se exprimă cel mai firesc prin a dărui, Biserica a pus la îndemâna tuturor doritorilor sfinte icoane, cărţi şi obiecte bisericeşti, prin care oamenii să poată să-şi îndeplinească rolul lor de buni creştini. Acest colţ al Gării de Nord a devenit prin deschiderea acestui magazin de obiecte, cărţi şi veşminte bisericeşti un loc de credinţă şi mărturisire, de misiune şi pastoraţie”, a precizat pr. Aurel Mihai, vicar eparhial.

 

Al 12-lea magazin din structura Serviciului colportaj

Diploma omagială „Sfântul Antim Ivireanul” cu medalie a fost oferită din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi protos. Joachim Bejenariu, directorul Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor. „Urmărind îndeaproape necesităţile misionare ale Arhiepiscopiei Bucureştilor, Serviciul colportaj al Centrului eparhial a găsit de cuviinţă, după multe cereri ale pelerinilor, ale oamenilor care locuiesc în această zonă a Gării de Nord, să deschidem un nou magazin de obiecte, cărţi şi veşminte bisericeşti. Prin aceasta noi venim în ajutorul celor care tranzitează, aşteaptă sau conduc pe cineva drag în acest punct feroviar. Magazinul «Daruri pentru pelerini» este cel de-al 12-lea magazin din structura Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor”, ne-a declarat protos. Joachim Bejenariu. Magazinul dispune şi de o cameră special amenajată pentru copii.

La final, pr. Mihai Aurel a oferit, din partea Preafericirii Sale, Diploma de vrednicie „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor” domnului contabil Dumitru Velicu şi domnului secretar Vasile Metu şi Diploma de vrednicie cu Chipul Maicii Domnului, doamnei Aurelia Roşioru, şef al Atelierului „Reverenda”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns