Credincioși din Târgoviște și din județul Dâmbovița au participat joi, 26 decembrie, la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întronizarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgo­viștei și Exarh patriarhal.

În debutul ceremoniilor aniversare, ierarhul locului a sfințit noile Antimise ce vor fi dăruite tuturor bisericilor parohiilor și mănăstirilor din Eparhia Târgoviștei. În continuare, în Catedrala Arhiepiscopală, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Nifon, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte preoți de la Centrul epar­hial, protopopii protoieriilor din eparhie, profesorii de la Facul­tatea de Teologie și Științele Edu­cației a Universității „Valahia” din Târgo­viște și de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, alți preoți și diaconi. La slujbă au participat și oficialități locale.

Recepția oficială a avut loc la Reședința eparhială și a cuprins rostirea unor mesaje de felicitare, difuzarea unui film cu realizările chiriarhului locului, cuvântări festive și alte momente artistice.

Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea extensiei Reședinței eparhiale, recent construită, conform Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter