Moment aniversar pentru Arhiepiscopul Târgoviștei

Credincioși din Târgoviște și din județul Dâmbovița au participat joi, 26 decembrie, la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întronizarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgo­viștei și Exarh patriarhal.

În debutul ceremoniilor aniversare, ierarhul locului a sfințit noile Antimise ce vor fi dăruite tuturor bisericilor parohiilor și mănăstirilor din Eparhia Târgoviștei. În continuare, în Catedrala Arhiepiscopală, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Nifon, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte preoți de la Centrul epar­hial, protopopii protoieriilor din eparhie, profesorii de la Facul­tatea de Teologie și Științele Edu­cației a Universității „Valahia” din Târgo­viște și de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, alți preoți și diaconi. La slujbă au participat și oficialități locale.

Recepția oficială a avut loc la Reședința eparhială și a cuprins rostirea unor mesaje de felicitare, difuzarea unui film cu realizările chiriarhului locului, cuvântări festive și alte momente artistice.

Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea extensiei Reședinței eparhiale, recent construită, conform Biroului de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns