Mitropolitul Ardealului și președintele Academiei Române, cetățeni de onoare ai județului Brașov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, ­Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a primit vineri, 21 februarie, titlul de cetățean de onoare al județului Brașov. Ceremonia de acordare a titlului a avut loc în Sala Festivă a ­Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, în prezența autorităților centrale, județene și locale.

Titlul de cetățean de onoare al județului Brașov a fost acordat în cadrul aceleiași ceremonii și președintelui Academiei Române, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop. Au fost prezenți la eveniment ­directorul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, Brașov, prof. Cezar Boghici, care a deschis evenimentul prin prezentarea celor două personalități cinstite de reprezentanții județului Brașov, ministrul apelor, pădurilor și mediului, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, primarul municipiului Brașov, George ­Scripcaru, precum și alți invitați.

În sala festivă a instituției de învățământ din Brașov au fost prezenți numeroși preoți, personalităţi locale şi judeţene, tineri elevi și alţi invitați.

Autoritățile prezente au transmis mesaje de ­felicitare și au prezentat activitatea celor doi noi cetățeni de onoare ai județului Brașov. Părintele Mitropolit Laurenţiu le-a mulțumit autorităților județului Brașov pentru titlul acordat și le-a oferit icoane, cărți și alte daruri.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns