Mihai Eminescu, omagiat la Academia Română

În Aula Mare a Academiei Române a avut loc duminică, 15 ianuarie 2017, Adunarea generală a înaltului for de cultură român, cu prilejul Zilei Culturii Naționale – ziua poetului Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului, părintele Florin Șerbănescu, consilier patriarhal, a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Cultura populară a colindelor – tradiție și înnoire”.

 

Sesiunea festivă a Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naționale a purtat titlul „În jurul iden­tității naționale”. În deschidere, acad. Ionel-Valentin Vlad, pre­ședintele Academiei Române, a arătat că printre primii făuritori ai limbii și culturii române moderne este și Mihai Eminescu.

În continuare, mesajul președintelui României, Klaus Werner Iohannis, a fost citit de consilierul prezidențial Sergiu Nistor. În cadrul sesiunii festive au mai transmis mesaje: IPS Monsenior Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucu­rești; Ioan Vulpescu, ministrul culturii și identității naționale; Pavel Năstase, ministrul educației naționale; acad. Eugen Simion, preșe­dintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.

Sesiunea festivă dedicată Zilei Culturii Naționale a fost organizată de Academia Română și de Fundația Națională pentru Știință și Artă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns