În Aula Mare a Academiei Române a avut loc duminică, 15 ianuarie 2017, Adunarea generală a înaltului for de cultură român, cu prilejul Zilei Culturii Naționale – ziua poetului Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului, părintele Florin Șerbănescu, consilier patriarhal, a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Cultura populară a colindelor – tradiție și înnoire”.

 

Sesiunea festivă a Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naționale a purtat titlul „În jurul iden­tității naționale”. În deschidere, acad. Ionel-Valentin Vlad, pre­ședintele Academiei Române, a arătat că printre primii făuritori ai limbii și culturii române moderne este și Mihai Eminescu.

În continuare, mesajul președintelui României, Klaus Werner Iohannis, a fost citit de consilierul prezidențial Sergiu Nistor. În cadrul sesiunii festive au mai transmis mesaje: IPS Monsenior Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucu­rești; Ioan Vulpescu, ministrul culturii și identității naționale; Pavel Năstase, ministrul educației naționale; acad. Eugen Simion, preșe­dintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.

Sesiunea festivă dedicată Zilei Culturii Naționale a fost organizată de Academia Română și de Fundația Națională pentru Știință și Artă.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter