Mesaje de condoleanțe în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, a transmis Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un mesaj de compasiune față de victimele tragicului incendiu produs recent în București, la Clubul Colectiv. De asemenea, mesaje de condoleanțe au transmis și Preafericirea Sa Irineu, Arhiepiscop de Peci, Mitropolit de Belgrad-Karlovci și Patriarh Sârb, și Preafericirea Sa Neofit, Patriarhul Bulgariei.

 

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Daniel,
Patriarhul României

Auzind de accidentul tragic care s-a petrecut în Bucureşti, soldat cu multe victime şi mulţi răniţi, ne exprimăm profunda compasiune a Patriarhiei Ecumenice şi a noastră personal faţă de Preafericirea Voastră cea iubită şi faţă de întregul popor român binecredincios şi ne rugăm pentru odihna sufletelor celor morţi şi grabnica vindecare a celor răniţi. Fie ca Domnul Dumnezeu să păzească România şi poporul ei de orice uneltire şi orice pericol. Aşa să fie! Cu îmbrăţişări frăţeşti de dragoste şi multă cinste,

 

† Bartolomeu
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic

 

 

Preafericirea Voastră,
Iubit frate şi coliturghisitor
înaintea Tronului Domnului,

Din partea întregii Biserici Ortodoxe Sârbe şi din partea noastră personal, vă rugăm să ne acceptaţi expresia condoleanţelor noastre frăţeşti, însoţite de rugăciuni, în urma incendiului care a avut loc în Bucureşti, în data de 31 octombrie 2015, în care şi-au pierdut viaţa 32 de tineri. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos Cel Înviat să dea odihnă sufletelor tinerilor de curând plecaţi de la noi în acest accident, şi să ofere mângâiere părinţilor şi rudelor lor în durerea prin care trec. Al Preafericirii Voastre frate în Domnul Hristos Cel Înviat şi coliturghisitor,

 

† Irineu
Arhiepiscop de Peci, Mitropolit de
Belgrad-Karlovci și Patriarh Sârb

 

 

Preafericirea Voastră,
Iubite frate în Hristos
şi coliturghisitor,

În acest moment dureros în care am fost profund întristaţi să aflăm despre tragedia incendiului de la un club de noapte din Bucureşti, incendiu care a dus la sfârşitul timpuriu a zeci de tineri şi a cufundat în durere poporul-frate Român, în numele nostru, precum şi al clericilor şi laicilor din Biserica Ortodoxă Bulgară, ne exprimăm sincerele condoleanţe faţă de Preafericirea Voastră şi faţă de rudele celor ucişi şi faţă de celelalte victime rănite în acest accident tragic.

Adevărate sunt cuvintele că „dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună“ (1 Corinteni 12, 26), şi de aceea nu putem sta nesimţitori faţă de durerea iubitei noastre surori, Biserica Ortodoxă Română, pentru pierderea pe neaşteptate a unora dintre fiii ei. Alăturăm rugăciunilor voastre şi rugăciunile noastre, rugându-L pe Dumnezeul cel Milostiv să ierte toate greşelile cu voie sau fără voie ale celor adormiţi şi să-i primească în locaşurile drepţilor, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit. Ne rugăm ca Dumnezeu, „Părintele îndurărilor şi Dumnezeul a toată mângâierea, Cel ce ne mângâie pe noi în tot necazul“ (2 Corinteni 1, 3-4), să mângâie pe toţi cei îndureraţi şi să ofere grabnică însănătoşire celor care suferă.

 

† Neofit
Patriarhul Bulgariei

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns