Marșul pentru viață în București

Aproximativ 8.000 de persoane au participat sâmbătă, 25 martie, în București, la Marșul pentru viață organizat de Asociația „Studenți pentru viață”. Sub sloganul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, manifestările au debutat în Parcul Unirii, de unde participanții s-au deplasat cu drapeluri și pancarte spre Parcul Tineretului. Acolo a avut loc un concert intitulat „Life for life” și au fost susținute alocuțiuni.

 

Inițiativa Asociației „Stu­denți pentru viață”, susținută de numeroase organizații din București și din țară, a generat organizarea Marșului pentru viață în 285 de localități din România și Republica Moldova. „Mesajul pe care noi dorim să-l transmitem în acest an este unul de solidaritate, de sprijin pentru femeile aflate în criză de sarcină. Sunt mii de femei care se confruntă cu situații de presiune din partea partenerului, sau a familiei, sau a celor din jur, în momentul când află că sunt însărcinate, și aceste femei, pentru a alege viața, au nevoie de încurajarea și de susținerea noastră. Din acest motiv participăm astăzi la Marșul pentru viață, pentru a ne arăta sprijinul și solidaritatea noastră pentru promovarea vieții. Noi venim și cu măsuri concrete: este vorba despre propunerea aceea privind necesitatea ca organi­zațiile nonguvernamentale să înființeze centre de consiliere pentru femeile însărcinate, astfel încât ele să poată beneficia de susținere, de soluții. De asemenea, mai este ideea cu indemnizația pentru femeile însărcinate după 14 săptămâni. Sunt tot felul de mo­dalități de susținere pe care noi le propunem, tocmai din dorința aceasta de a sprijini la nivel insti­tuțional femeile care au nevoie de ajutor”, ne-a declarat Alexandra Nadane, preșe­dinta Asociației „Stu­denți pentru viață”. La manifestul pașnic au participat tineri, familii cu copii mici, dar și persoane în vârstă. Ei au cântat și au scandat sloganuri pentru viață și pentru familie, formând de-a lungul coloanei un cordon de baloane colorate. Mai multe persoane au venit îmbrăcate în port tradițional românesc.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958-2014, a curmat peste 22.638.755 de vieți, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni, care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu. Manifestări similare au avut loc în numeroase orașe din țară, în total, sute de mii de oameni militând pentru salvarea vieții copiilor născuți și nenăscuți și pentru susținerea femeilor care ajung în situații de criză de sarcină.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns