Lucrările continuă la șantierul Catedralei Naționale

La începutul anului 2018, pe șantierul Catedralei Naționale lucrează aproximativ 600 de muncitori, în două schimburi. Lucrările sunt concentrate în zona turlei Pantocrator, care este drumul critic al proiectului. La turla principală, lucrările se desfășoară la înălțimea de 62 de metri, iar turla-clopotniță atinge în prezent cota de 48 de metri.

 

La începutul Anului Centenarului Marii Uniri, lucrările la edificiul-simbol al spiritualității românești se desfășoară conform graficului general de execuție. Catedrala Mântuirii Neamului este vizibilă din tot mai multe puncte ale Capitalei, iar șantierul continuă să fie un furnicar. „Se execută lucrări pe toate zonele din șantier. Forța de muncă este concentrată în zona turlei principale, acolo unde este drumul critic al proiectului. În zona turlei principale suntem la zona 62 de metri cu armătura. În zona turlei-clopotniță, suntem la cota 48 de metri și am turnat placa. Probabil în două-trei luni o să închidem și zona de pronaos, pentru a înălța cupola pronaosului. În acest moment se lucrează cu aproximativ 600 de muncitori, doar în două schimburi, având în vedere temperaturile scăzute din perioada nopții”, ne-a declarat ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal în cadrul Sectorului monumente și construcții bisericești. Mai multe informații despre Catedrala Mântuirii Neamului și modalitățile în care poate fi sprijinit acest proiect național se pot afla pe site-ul www.catedralaneamului.ro.

 

Comisia de pictură bisericească și Arhiepiscopia Bucureștilor au organizat licitația pentru atribuirea lucrărilor de pictură în tehnica mozaic a iconostasului Catedralei Mântuirii Neamului din București, în data de 15 ianuarie 2018.

Sfințirea Catedralei 
Naționale va avea loc 
în 25 noiembrie

În mai multe rânduri de la începutul acestui an, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a anunțat că sfințirea Catedralei Naționale va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, și că evenimentele dedicate inaugurării acestui locaș de cult vor continua până vineri, 30 noiembrie 2018, când se va prăznui primul hram, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Slujba sfinţirii va fi săvârșită de un sobor de ierarhi români și străini, în frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, 
Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. ­

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns