În Duminica după Botezul ­Domnului, credin­cioșii Parohiei „Sfinții Petru și Pavel”  din ­Erlangen, Germania, au avut bucuria de a-l primi pe Înaltpreasfințitul ­Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Împreună cu ierarhul au slujit părintele ieromonah Chiril ­Socaciu, care îi păstorește pe cre­dincioșii ortodocși români din Erlangen și împrejurimi, preotul Klaus Klein, preotul Crucii Roșii Bavareze, și ­diaconul Claudiu Pătrașcu.

Mitropolitul ortodox român al ­Germaniei, Europei Centrale și de Nord s-a aflat pentru a doua oară în mijlocul comunității din Erlangen, iar slujbele au avut loc în Bise­rica „Sfinților Petru și Pavel” din cartierul Bruck, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică citită și a subliniat necesitatea întoarcerii prin credință la Dumnezeu. Le-a pus la inimă partici­pan­ților la Sfânta Liturghie ­îndemnul să trăiască credința cu convingerea lăuntrică că Dumnezeu este prezent în viața fiecăruia și trimite ­binecuvântarea Sa peste cei care păzesc poruncile Lui, sfătuindu-i pe toți să ­rămână aproape de Biserică și să se roage cât mai mult.

La finalul slujbei s-a organizat o ­colectă pentru proiectul „Burse pentru copiii săraci din Mol­dova”.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter