O delegație de jurnaliști din cadrul Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române s-a aflat în perioada 6-8 martie 2019 la Bruxelles pentru a vizita parohii ortodoxe românești din Belgia și pentru un tur de prezentare a Centrului media al Parlamentului European. În acest context a avut loc o întâlnire cu părintele conf. dr. Sorin Șelaru, directorul Repre­zen­tanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene și slujitor la biserica ortodoxă românească „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bruxelles.

Cu această ocazie, părintele Sorin Șelaru a vorbit despre istoricul acestei biserici, dar și despre misiunea preoților ortodocși români, aceea de păstorire a conaționalilor lor stabiliți în Belgia. Itinerarul jurnaliștilor Patriarhiei Române a cuprins și parohia ortodoxă românească cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Antwerpen, precum și Catedrala romano-catolică din acest oraș, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții Episcopiei Catolice din Antwerpen. Jurnaliștii s-au oprit și la re­dacţia publi­cației „Kerk en Leven“ (Biserica și viața).

Ultima etapă a acestei deplasări în capitala Belgiei a constat într-un tur de prezentare al Centrului media al Parlamentului European și al serviciilor de comunicare de aici, prezentare asigurată de europarlamentarul român Traian Ungureanu și echipa sa.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter