Jurnalism creștin sub ocrotirea Sfintei Treimi

La sărbătoarea Sfintei Treimi, Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române și‑a sărbătorit hramul. Spre a aduce mul­țumire lui Dumnezeu pentru ajutorul dăruit în cei aproape opt ani de activitate ai Centrului de presă, jurnaliștii și ostenitorii din misiunea mediatică a Bisericii noastre au participat la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, săvârșite de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Epis­cop‑vicar patriarhal, în­conjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Mă­năs­tirea Samurcășești din co­muna Ciorogârla, județul Ilfov.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis cu acest prilej ostenitorilor celor cinci componente ale Centrului de presă BASILICA (TRINITAS TV, Radio TRINITAS, Publicații­le „Lumina“, Agenția de știri BASILICA și Biroul de presă și relații publice) un mesaj de felicitare intitulat „Centrul de presă BASILICA – sprijin mediatic în misiunea parohiei și a mănăstirii azi“, care a fost citit în cadrul evenimentului de părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, coordonatorul Centrului de presă BASILICA.

După slujba de Te Deum, Preasfin-țitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a explicat că Centrul de presă BASILICA a fost așezat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sub ocrotirea Preasfintei Treimi, deoarece are voca­ția de a binevesti în societate iubirea mântuitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu Cel slăvit în Treime. „Sfânta Treime ocrotește și inspiră această instituție foarte importantă, foarte dinamică și foarte necesară a Bisericii noastre. Televiziunea și radioul poartă chiar numele «Trinitas» arătând în felul acesta că întreaga activitate se desfășoară spre slava Sfintei Treimi și spre a noastră mântuire“, a spus PS Varlaam Ploieș­teanul.

În semn de prețuire și recu­noștință pentru merite deosebite în păstrarea dreptei credințe și promovarea culturii creștine, mai mulți angajați ai Centrului de presă BASILICA au primit Diploma omagială „Sfântul Ioan Gură de Aur“.

2

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns