IPS Mitropolit Laurenţiu a conferenţiat la Roma

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei l-a avut ca invitat de onoare, în cadrul Zilelor Misiunii în Contextul Imigraţiei, pe Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a susţinut trei conferinţe despre misiunea ortodoxă în diasporă.

Prima conferinţă a avut loc la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la invitaţia Preasfinţitului Episcop Siluan. Conform site-ului episcopiei menţionate, conferinţa din 16 iunie a fost prima dintr-o serie de întâlniri
cu preoţii români din Italia, în cadrul Zilelor Misiunii în Contextul Imigraţiei. IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre „Misiunea preotului şi a familiei sale într-o societate în curs de descreştinare“, iar la manifestare au participat atât preoţi, cât şi, preotese din parohiile regiunii Lazio. Participanţii au avut posibilitatea să dialogheze cu ierarhul din România şi să participe la discuţii cu exemple şi experienţe pastoral-misionare din comunităţile româneşti din regiunea italiană Lazio. După conferinţă a avut loc o agapă frăţească.

A doua conferinţă susţinută de IPS Mitropolit Laurenţiu a avut loc joi, 18 iunie,  la Parohia „Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Panteleimon“ din Roma. Conferinţa s-a adresat tinerilor şi a avut tema: „Dificultăţi şi soluţii în transmiterea credinţei la generaţiile următoare – Tineri creştini în context secularizat“. Tinerii români au participat în număr mare la acest eveniment al comunităţilor româneşti şi s-au arătat interesaţi de tema conferinţei şi a discuţiilor.

A treia conferinţă a IPS Mitropolit Laurenţiu în Italia a avut loc duminică, 21 iunie, de la orele 18.00, la Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Roma. Tema acestei conferinţe a fost „Misiunea în context minoritar, în lumina slujirii pastorale a Sfântului Andrei, Mitropolitul Transilvaniei“ şi s-a adresat tuturor preoţilor, preoteselor şi credincioşilor din Roma şi împrejurimi.

După conferinţă a avut loc un concert de cântări închinate sărbătorii Icoanei Maicii Domnului Odighitria – Îndrumătoarea.

2

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns