Întrunirea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

Miercuri, 20 mai, la Reședința Patriarhală din București s‑a întrunit în ședință de lucru Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care este și Mitropolitul Munteniei și Dobrogei.
La ședința Sinodului mitropolitan au participat: Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal; Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului; Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei; Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos; Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor; Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului; Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului; Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii; Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei; Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Ne‑am gândit că o ședință de lucru înaintea sărbătorii Înălțării Domnului este o întărire a comuniunii noastre care va fi apoi sfințită și amplificată prin coliturghisire. Acest Sinod mitropolitan are pe ordinea de zi probleme interne, bisericești, dar și probleme care au impact în societate. De aceea, avem în fața noastră un moment de exercițiu al coresponsabilității după consfătuire și după împărtășirea experienței din diferite eparhii. Ne bucurăm că în afară de membrii de drept ai Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei se află și Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, care a venit de la o distanță mai mare, dar a venit cu bucurie, și de aceea noi o să‑l ascultăm vorbindu‑ne despre experiența credincioșilor ortodocși din vecinătate. Avem speranța că toată lucrarea pe care o săvârșim este o lucrare binecuvântată de Dumnezeu spre binele Bisericii și spre slava Preasfintei Treimi“, a spus PF Părinte Patriarh Daniel, în deschiderea ședinței de lucru a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns