În zilele de 3 și 4 iunie 2015, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s‑au desfășurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în ședință de lucru la Reședința Patriarhală.

Dintre hotărârile adoptate menționăm:

‑ Înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2016, a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, canonizat de Patriarhia Ecumenică în luna ianuarie a anului 2015, cu ziua de pomenire la 12 iulie.

‑ Adoptarea unor propuneri pentru creșterea calității educației religioase, prin colaborarea strânsă a Bisericii cu toate instituțiile și persoanele implicate, precum Ministerul Educației și Cercetării Științifice, profesorii de religie, părinții elevilor, pentru o mai bună pregătire a personalului didactic și realizarea de noi manuale școlare.

‑ Evaluarea fenomenului migrației și adoptarea unor soluții pastorale și sociale propuse de eparhiile din România și din afara granițelor țării, cu scopul diminuării impactului negativ al acestui fenomen asupra familiilor din țară și străinătate aflate în această situație.

‑ Aprobarea proiectului de Regulament al activităților de voluntariat în Biserica Ortodoxă Română, în concordanță cu schimbările legislative recente în domeniu.

Sfântul Sinod a formulat comunicatul de presă: Asociația autointitulată Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar „Episcop Gherasim“ nu are calitate de asociație religioasă și nu este recunoscută canonic de Biserica Ortodoxă, avertizând credincioșii ortodocși să nu se lase înșelați de afir­mațiile reprezentanților acestei asociații.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter