Întâlniri ale tinerilor ortodocși în Germania și Austria

Europa: un dar al Creștinismului

Tineri români din Germania, Austria, Luxemburg, Franța, Marea Britanie și România au participat în perioada 5-7 octombrie, la Nürnberg, la întâlnirea anuală a membrilor și sus­ținătorilor Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG). Întâlnirea a fost deschisă vineri, 5 octombrie, de IPS Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, la Catedrala Mitropolitană din Nürn­berg, se arată pe site-ul mitro­polia-ro.de. Programul evenimentului a continuat sâmbătă, 6 octombrie, cu Sfânta Liturghie, urmată de conferința filosofului Horia-Roman Patapievici, intitulată „Europa: un dar al creștinismului”; vizionarea unui film documentar despre Marea Unire din 1918, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Întâlnirea anuală ATORG s-a încheiat duminică, 7 octombrie, cu Sfânta Liturghie.

 

Întâlnirea pan-ortodoxă a tinerilor din Austria

Sâmbătă, 6 octombrie, a avut loc la Viena Întâlnirea pan-ortodoxă a tinerilor din Austria, cu tema „Unitate și diversitate în Ortodoxie”. Întâlnirea pan-ortodoxă a fost organizată de către pr. Emanuel Nuțu, ajutat de reprezentanți din toate celelalte Biserici Ortodoxe surori.

„Evenimentul, organizat în campusul școlar catolic «Mater Salvatoris» din sectorul al VII-lea, al Vienei, a început prin participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, săvârșită de către Înaltprea­sfințitul Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei, înconjurat de preoți din Bisericile Ortodoxe surori, răspunsurile liturgice fiind date de corul bisericii românești «Sfântul Apostol Andrei» din Viena, dirijat de ­Georgel Popa. Întâlnirea a continuat în după-amiaza zilei cu 4 seminarii, în cadrul cărora s-a dialogat din mai multe perspective pe baza temei principale. De asemenea, tinerii au avut ocazia de a învăța să cânte un psalm în limba germană. Programul a oferit apoi posibilitatea tinerilor să aleagă între pictură pe sticlă, con­fecționarea de cruciulițe și metaniere, muzică și dans tradițional, degustare de bucate din tradiția sârbească etc.”, a precizat pr. Emanuel Nuțu, slujitor la Parohia Ortodoxă Românească din Viena.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns