Întâlnirea consilierilor sociali din Patriarhia Română

În Aula „Iustin Patriarhul” a Centrului național de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București a avut loc miercuri, 10 octombrie, întâlnirea consilierilor eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române. Cele două sesiuni de dezbateri au fost moderate de părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social-filantropic din cadrul Administrației Patriarhale.

 

Întâlnirea consilierilor sociali din eparhiile Patriarhiei Române a avut drept scop identificarea modelelor de bună practică ale serviciilor sociale desfășurate în cadrul admi­nistrațiilor eparhiale și implementarea acestora în alte eparhii. „Am discutat despre programele naționale «Masa bucuriei» – împreună cu Selgros România și Carrefour și «Gustul binefacerii» – împreună cu retailerul Auchan. Am vorbit și despre acreditarea serviciilor sociale, pentru că sunt situații diferite de la un județ la altul și am aflat cum funcționează autoritățile pentru acreditare. De asemenea, a fost făcută o inventariere a serviciilor sociale și am discutat despre dificultățile întâmpinate în acreditarea și licen­țierea acestor servicii”, ne-a declarat părintele consilier patriarhal coordonator Ciprian Ion Ioniță.

Un punct important pe agenda de lucru a fost discutarea unui nou protocol cu Ministerul Sănă­tății, care urmează să fie semnat în perioada următoare. „Pentru redactarea lui, avem nevoie de experiența pe care colegii noștri o au în țară, mai ales că în sarcina consilierilor sociali din eparhii revine și coordonarea asisten­ței religioase în unitățile medicale.

În urma acestui protocol, ne dorim să înființăm un post de coordonator la nivelul întregii Patriarhii al preoților de caritate din spitale, pentru a avea mai multă coerență în activitățile desfășurate în unitățile spita­licești. Un alt lucru foarte important de discutat este salarizarea preoților din aceste uni­tăți”, a mai spus părintele consilier.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns