Întâlnire pentru studiul religiilor și cultelor distructive

În perioada 17-20 septembrie 2015, a avut loc în Ljubljana (Slovenia) cea de-a opta Întâlnire Interortodoxă a Inițiativei Ortodoxe pentru Studiul Religiilor și Cultelor Distructive. Întâlnirea a fost organizată de Pancyprian Parents Union, care este condusă de Episcopul Christoforos al Karpasiei (Cipru), și a fost găzduită de Mitropolia de Zagreb și Ljubljana, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei.

Tema generală a acestei întâlniri a fost „Culte – neopăgânism – secularizare. Pericolul eroziunii credinței ortodoxe“. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat, de asemenea, despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu în fața ofensivei Islamului.

Au participat reprezentanți din partea Bisericilor Ortodoxe surori, precum şi reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice din Slovenia, ai organizațiilor eclesiastice şi laice de luptă împotriva sectelor din țările ortodoxe, ai Ministerului de Interne din Serbia și Slovenia şi ai departamentelor pentru culte din cadrul guvernelor Serbiei și Sloveniei. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la această întâlnire a participat pr. conf. dr. Radu Petre Mureșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din București, însoţit de pr. Pavel Goreanu, care a asigurat traducerea din limba sârbă. Părintele Radu Mureșan a participat cu comunicarea „Neopăgânismul în România“, studiu realizat pe baza datelor colectate din articole și broșuri de promovare a neopăgânismului în România, care va fi publicat în Buletinul Informativ al Inițiativei Ortodoxe pentru Studiul Religiilor și Cultelor Distructive.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns