Întâlnire a tinerilor ortodocși români din Germania

A zecea reuniune anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG) a avut loc la Freiburg, Germania, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie. Invitatul din acest an a fost părintele diacon dr. Sorin Mihalache (Universitatea din Iași), care a susținut o conferință despre creația lui Dumnezeu, științele moderne și modul în care cercetarea științifică poate să îl întărească în credință pe creștinul contemporan.

Peste 150 de tineri români din Germania, Austria, Anglia, Elve­ția, dar și invitați din România au participat la întâlnirea aniversară. Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, reuniunea a fost organizată la Freiburg, cu sprijinul Parohiei ortodoxe românești „Sfân­tul Mina” din orașul de la poalele munților Pădurea Neagră. Tema întâlnirii din acest an a fost dialogul dintre științele contemporane și cre­dință. Sâmbătă diminea­ța, PS Părinte Sofian Bra­șoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, președintele asociației, i-a binecuvântat pe toți cei prezenți. În continuare, părintele diac. Sorin Mihalache, confe­rențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și autor a mai multe volume dedicate teologiei și științei, a vorbit despre frumusețea diversității din creație, pe care a interpretat-o ca expresie a marii bunătăți a lui Dumnezeu, revărsată în creație. Discursul părintelui Mihalache nu a fost un monolog, ci a implicat răspunsuri și opinii ale tinerilor.

Duminică, 1 octombrie, biserica Parohiei „Sfântul Mina” din Freiburg-Lehen a fost gazda tinerilor. PS Părinte Sofian Brașoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din diferite parohii din Germania și Austria, a săvârșit Sfânta Liturghie. La final, ierarhul a mulțumit tinerilor pentru pre­zența numeroasă și pentru interesul arătat dialogului dintre știință și credință, exprimându-și bucuria de a se afla din nou la Freiburg, în mijlocul credin­cioșilor care s-au implicat în mod deosebit în organizarea acestui eveniment anual dedicat tineretului ortodox român din Europa Centrală. La invitația Înaltprea­sfin­țitului Părinte Mitropolit Serafim, întâlnirea ATORG din 2018 va avea loc în incinta Centrului Mitropolitan de la ­Nürnberg.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns