Marți, 31 mai, la Consiliul Județean Timiș a avut loc ceremonia conferirii titlului de cetățean de onoare al județului Timiș Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, pentru contribuția deosebită în promovarea intereselor și imaginii județului Timiș, a regiunii istorice Banat, pentru contribuția adusă la dezvoltarea spiritualității românești, cât și pentru întreaga sa activitate științifică, culturală și socială.

Ca urmare a votului în plen, consilierii județeni au hotărât, în unanimitate, conferirea titlului și înmânarea diplomei, a plachetei și a colanului. În cadrul ceremoniei, președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a prezentat expunerea de motive privind conferirea acestui titlu, mai ales cele referitoare la slujirea cu cinste, evlavie și dragoste din momentul întronizării Înalt­preasfinției Sale ca Mitropolit al Banatului.

La finalul ceremoniei, Părintele Mitropolit Ioan a adresat consilierilor județeni un cuvânt de mulțumire pentru distincția acordată, încurajându-i, totodată, în activitatea pe care o desfășoară în slujba bănățenilor.

„În primul rând, faptul că s-a acordat titlul de cetățean de onoare al județului Timiș și Înalt­preasfințitului Nicolae Corneanu este un semn că timișenii nu au uitat ce a făcut în activitatea sa misionar-pastorală aici, în părțile Banatului. În al doilea rând, celelalte două titluri înseamnă rodul colaborării dintre Biserică și autoritățile județene și locale. Acest titlu, pe de-o parte, arată faptul că Biserica se bucură de încredere în acest județ, iar pe de altă parte, Consiliul Județean a recunoscut activitatea Bisericii atât în plan religios, cât și în plan socio-economic din această parte de țară, mai ales că Biserica s-a implicat în mai multe proiecte, cum ar fi: realizarea marelui Institut de Oncologie, construirea unei maternități și a unui spital de recuperare“, a menționat Înalt­prea­sfințitul Părinte Ioan.

În cadrul aceleiași ședințe au mai fost conferite titlul de ce­tă­țean de onoare al județului Timiș – post-mortem – Înalt­preasfințitului dr. Nicolae Corneanu, titlu ce va fi păstrat în Muzeul Catedralei Mitropolitane, și titlul de cetățean de onoare al județului Timiș Preasfințitului Părinte Episcop Alexandru Mesian al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter