Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei, la Conferința Internațională de la Bose, Italia

În perioada 4-6 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent la Mănăstirea Bose din Italia, ca delegat al Bisericii Ortodoxe Române, la Conferința Internațională de Spiritualitate Ortodoxă.

Manifestarea științifică, aflată la a XXVII-a ediție, are ca obiectiv aprofundarea sensului vocației umane și a vocației creștine în Biserică și în lumea contemporană, tema conferinței fiind „Chemați la viaţa în Hristos. În Biserică, în lume, în timpul prezent”.

Întâlnirea internațională s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, pe o serie de tematici specifice: secțiunea biblică, dedicată voca­ției profetice și creștine de astăzi; secțiunea teologică, dedicată darurilor poporului lui Dumnezeu și rolului femeii și secțiunea dedicată vieții în Hristos, în cadrul căreia a conferențiat Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Andrei și Înaltpreasfințitul Părinte Ilarion Alfeyev, Mitropolitul de Volokolamsk, din partea Patriarhiei Moscovei și a Întregii Rusii.

Părintele Mitropolit Andrei a susținut joi, 5 septembrie, o prelegere pe tema „Sensul speranței creștine” şi a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat participanţilor prezenți la întâlnirea anuală. Mănăstirea din Bose, situată în localitatea Magnano, din provincia Biella, întemeiată în anul 1965 de teologul Enzo Bianchi, a devenit un centru al întâlnirii dintre teologi şi, cu precădere, un loc de dialog între ortodocşii de toate limbile. Anual, în prima săptămână din septembrie are loc aici un congres internaţional dedicat spiritualităţii ortodoxe, la care participă personalităţi ale şcolilor teologice, ierarhi, preoţi, călugări şi maici, precum şi laici dornici să cunoască îndeaproape Ortodoxia, atât din perspectiva sa istorică, dar mai ales în viaţa ei contemporană. În anul 2017, la Congresul de la Bose, au fost prezenți doi patriarhi: Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, şi Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei şi al Întregii Africi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns