Împreună pentru viaţă şi familie

Zeci de mii de români au participat sâmbătă, 26 martie, la Marşul pentru viaţă, organizat în peste 130 de localități din România și Republica Moldova de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă”. Tema din acest an a marşului a fost „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”. Copii, tineri și vârstnici au ieșit din case pentru a arăta că viața este cel mai mare dar primit de la Dumnezeu și trebuie să îl păstrăm ca atare.

Evenimentul a beneficiat de susţinerea Patriarhiei Române, care a transmis prin intermediul Biroului de presă: „Patriarhia Română binecuvântează şi susţine Marşul pentru viaţă 2016. Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 26 martie 2016, în numeroase oraşe din ţară. Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că astăzi familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, concubinajul etc. Din nefericire, avortul, divorțul şi scăderea natalității au devenit fenomene dramatice pentru societate, având ca prim efect negativ diminuarea populației României. Reamintim că în perioada 1958‑2008, în România au fost avortaţi peste 22 milioane de copii. Această tristă statistică plasează România pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Biserica Ortodoxă Română binecuvântează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să susțină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane.”

În majoritatea orașelor din țară au ieșit oamenii la marș pentru a arăta că le pasă de viitorul familiei, că le pasă de viața milioanelor de prunci uciși și pentru a atrage atenția: viața trebuie prețuită și toți oamenii, născuți sau nenăscuți, au dreptul la bucuria vieții.

În Capitală, sute de bucureșteni, între care părinţi cu copii, dar mai ales tineri, s-au alăturat iniţiativei Asociaţiei „Studenţi pentru viaţă” pentru a da mărturie urbei despre însemnătatea și importanța vie­ții și familiei, precum și despre necesitatea sprijinirii femeii aflate în criza de sarcină. Astfel, cu inimioare şi bannere inscripţionate cu mesaje dedicate temei marşului din acest an, parti­cipanții au plecat dinspre Parcul Unirii, pe str. Bibescu Vodă, bdul Dimitrie Cantemir, până în Parcul Tineretului. Între partici­panți au fost membri din cadrul Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi, membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, ai Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români, ai Asocia­ției Părinți pentru Ora de Religie, ai Centrului local „Sfântul Nicolae” al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României și membri ai altor asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România. „Ne dorim ca oamenii să conştientizeze că trebuie să acorde mai mult sprijin femeilor aflate în criză de sarcină, deoarece aceasta nu este numai treaba statului sau a organizaţiilor de profil, ci fiecare persoană trebuie să facă ceva ca să ajute acele femei, în primul rând, din jurul lor. Multe femei nu doresc să facă avort, ci sunt presate de partener, de soț, de familie, de cei din jur, presiunile ajungând până la atitudini foarte violente şi agresive. De aceea, trebuie să lăsăm ignoranţa deo­parte şi să încercăm să facem ceva”, a explicat Alexandra Nadane, președintele Asociației „Studenți pentru viață”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns