Ierarhi dobrogeni la întronizarea noului Mitropolit de Durostor

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Înaltprea­sfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au participat sâmbătă, 31 octombrie, la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Iacob, Mitropolitul de Durostor, din Patriarhia Bulgariei, informează basilica.ro.

 

Întronizarea noului Mitropolit de Durostor a avut loc în Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din ­Silistra, Bulgaria, la finalul ­Sfintei Liturghii.

Preasfințitul Părinte Episcop Visarion i-a dăruit Înalt­prea­sfințitului Părinte Iacob, noul ­Mitropolit de Durostor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh ­Daniel, o cruce de binecuvântare, confec­țio­nată în atelierele Patriarhiei Române.

Mitropolitul Iacob I-a mulțu­mit lui Dumnezeu pentru că l-a onorat cu această slujire și le-a cerut tuturor să se roage cu stă­ruință pentru ca Dumnezeu să-l ajute să se ridice la încrederea acordată, informează basilica.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte ­Mitropolit Iacob are 49 de ani și a fost ales în data de 25 octombrie de Sfântul Sinod al Bisericii ­Ortodoxe Bulgare să-i urmeze în scaun vrednicului de pomenire Mitropolit Ambrozie, trecut la Domnul în urmă cu două luni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns