Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Înaltprea­sfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au participat sâmbătă, 31 octombrie, la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Iacob, Mitropolitul de Durostor, din Patriarhia Bulgariei, informează basilica.ro.

 

Întronizarea noului Mitropolit de Durostor a avut loc în Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din ­Silistra, Bulgaria, la finalul ­Sfintei Liturghii.

Preasfințitul Părinte Episcop Visarion i-a dăruit Înalt­prea­sfințitului Părinte Iacob, noul ­Mitropolit de Durostor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh ­Daniel, o cruce de binecuvântare, confec­țio­nată în atelierele Patriarhiei Române.

Mitropolitul Iacob I-a mulțu­mit lui Dumnezeu pentru că l-a onorat cu această slujire și le-a cerut tuturor să se roage cu stă­ruință pentru ca Dumnezeu să-l ajute să se ridice la încrederea acordată, informează basilica.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte ­Mitropolit Iacob are 49 de ani și a fost ales în data de 25 octombrie de Sfântul Sinod al Bisericii ­Ortodoxe Bulgare să-i urmeze în scaun vrednicului de pomenire Mitropolit Ambrozie, trecut la Domnul în urmă cu două luni.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter