Hramul Centrului Bisericesc Ortodox Român din München

Centrul Bisericesc Ortodox Român din München și-a serbat duminică, 23 septembrie, hramul, Sfânta Liturghie fiind săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașo­veanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, înconjurați de un sobor de clerici. La slujbă au participat numeroși credin­cioși din München și împrejurimi.

După săvârșirea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din München, cei doi ierarhi, împreună cu clerul şi credincioșii, s-au îndreptat spre cartierul Aubing, locul unde se construiește noul aşezământ bisericesc din München. Aici, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, împreună cu ing. Daniel Baicu, șeful de proiect al firmei constructoare Concelex Bucureşti, a prezentat celor de față stadiul execuției lucrărilor, precum și necesitățile financiare de anvergură pe care le suscită finalizarea întregului proiect.

A urmat o slujbă de mulțu­mire și binecuvântare în deja conturata capelă de serviciu a viitoarei mănăstiri, prilej cu care Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a îndemnat la rugăciune comună, ca Dumnezeu să deschidă inima tuturor românilor din Germania pentru a putea fi finalizat acest așezământ. Totodată, Înaltprea­sfinția Sa a evidențiat că ar trebui conștien­tizată pe deplin dimensiunea unei biserici în viața românilor din diasporă, mai ales în contextul prigonirilor actuale asupra creștinilor din Egipt, Siria, Irak și alte țări din Orientul Apropiat, unde creștinii orto­docși nu se mai pot bucura de acest privilegiu. O bucurie deosebită au avut-o copiii care cu aproximativ o lună în urmă au pictat icoane cu chipul Domnului Iisus Hristos în tabăra de spiritualitate de la Forellenhof (Austria), sub îndrumarea Ruxandrei Lăcătuş, iconograf. Aceste icoane au fost sfinţite de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul în capela mănăstirii în construcţie, ca un semn vizibil al faptului că aşezământul se construieşte în principal pentru aceşti copii frumoşi de azi, care vor fi credincioşii de mâine ai Bisericii şi stâlpii neamului nostru. După vizitarea întregului șantier, ierarhii, preoții și toți credincioșii au luat parte la masa pregătită în aer liber de parohienii de la centrul bisericesc”, ne-a declarat diac. dr. George Ţapciuc, slujitor la Centrul bisericesc din München. Împreună cu ierarhii, la Sfânta Liturghie s-au rugat pr. prof. dr. Daniel Benga (Universitatea Ludwig-Maximilian), pr. prof. dr. Ciprian Burlăcioiu (Universitatea Ludwig-Maximilian), pr. Mihail Baku (Centrul Bisericesc din München), pr. Marius-Ioan Turcu (Waldkraiburg), pr. Constantin Reinhhold Bartok (Taunreut), pr. Ioan-Petru Scripciuc (Landsberg am Lech), diac. Dumitru Dura (Centrul eparhial) și diac. George Țapciuc (Centrul Bisericesc din München).  

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns