Biserica Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim şi-a sărbătorit hramul în ziua de 7 mai 2017. Cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe (după calendarul iulian), Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ieru­salimului, împreună cu Înalt­prea­­sfințitul Părinte Aristarh, Arhiepiscop de Constantiani și secretar patriarhal, și Înaltprea­sfințitul Părinte Ioachim, Mitropolit de Elenopolis.

Din sobor au făcut parte arhim. Ma­theos, teletarhul Patriarhiei Ierusalimului, arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, și alți slujitori.

De asemenea, la slujbă au participat și reprezentantul Misiunii Patriarhiei Rusiei în Ierusalim, protos. Dometian, și consulul României la Tel Aviv, Traian Pleşcan.

La final, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al III-lea o candelă și o icoană, iar la rândul său, Patriarhul Ieru­salimului a oferit Așe­zământului Românesc o icoană cu Sfântul Gheorghe și alte daruri.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter