Hramul Așezământului Românesc de la Ierusalim

Biserica Așezământului Românesc de la Ierusalim, al Reprezentanței Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, și-a serbat duminică, 6 mai, ocrotitorul. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost sărbătorit conform calendarului ierusalimitean, iar Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Mitropolit de Elenopolis, înconjurat de un ales sobor de slujitori.

În Duminica a 5-a după Sfintele Paști, a Samarinencei, în calendarul de la Ierusalim a fost pome­nit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Această sărbătoare este hramul principal al bisericii Reprezentanței Patriarhiei Române din Ierusalim. Mai multe detalii despre sărbătoarea de hram a oferit pentru TRINITAS TV arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte: „Cu acest prilej, a fost delegat de Patriarhul Ierusalimului să celebreze Sfânta Liturghie Mitropolitul Ioachim de Elenopolis, care, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a slujit în biserica românească din Ierusalim. Au fost prezenți și numeroși pelerini din România. Din partea Ambasadei României în statul Israel a fost prezent la această sărbătoare Excelența Sa, domnul consul Traian Pleșcan. Am avut, de asemenea, bucuria de a asculta răspunsurile liturgice oferite de membri ai Grupului psaltic «Tronos» al Catedralei Patriarhale din București, condus de arhid. protopsalt Mihail Bucă, care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au sosit în Ţara Sfântă pentru a înfrumuseța sărbătoarea hramului bisericii Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim”.

La finalul Sfintei Liturghii, a avut loc un schimb de daruri între reprezentanții celor două Biserici Ortodoxe surori. „Mitropolitul Ioachim a transmis mesajul de felicitare din partea Patriarhului Teofil al Ierusalimului și a binecuvântat credincioșii prezenți. De asemenea, a oferit bisericii noastre o icoană cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Din partea bisericii noastre, i-am oferit Înaltpreasfinției Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului, pictată în România, mulțumind în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru toată dragostea cu care pelerinii români sunt primiți la Locurile Sfinte”, a spus arhim. Teofil Anăstăsoaie.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns