Gala voluntarilor „Tineri în acțiune!” la Palatul Patriarhiei

Tinerii voluntari care au participat la organizarea hramului de toamnă al Catedralei Patriarhale, sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, s-au reunit joi seara, 10 noiembrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, în cadrul Galei voluntarilor „Tineri în acțiune!”.

 

La evenimentul moderat de diac. asist. dr. Eugen Maftei, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cuvântul de deschidere a aparținut moderatorului evenimentului, care a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru grija părintească arătată tinerilor voluntari, precum și acestora din urmă pentru dăruirea de care au dat dovadă prin participarea la activitățile de sprijinire a organizatorilor evenimentelor festive prilejuite de sărbătoarea ocrotitorului Catedralei Patriarhale și al Capitalei, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Cei prezenți au vizionat apoi un material video realizat de TRINITAS TV în care au fost evidențiate activitățile tinerilor voluntari din cadrul acestor manifestări festive prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit cuvântul intitulat „Voluntariatul în Biserică este acțiune în comuniune de rugăciune și fapte bune”, în care a evidențiat faptul că, prin acțiunile dezinteresate, tinerii voluntari devin mâinile lucrătoare ale iubirii milostive a lui Hristos, felicitându-i pentru dăruire și îndemnându-i să continue ­lucrarea lor.

De asemenea, Marius-Ștefan Ciulu, inspector eparhial în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, a prezentat principalele direcții de activitate ale grupului de voluntari „Tineri în acțiune!” aprobate pentru anul 2023, felicitându-i, la rândul său, pe tineri pentru implicare.

În încheiere, tinerii voluntari au primit din partea Preafericirii Sale daruri constând într-o iconiță cu chipul Sfinților ­Arhangheli Mihail și Gavriil, o carte de rugăciuni, precum și lucrarea „Catehismul creștinului dreptcredincios”, apărută la Editura BASILICA a Patriarhiei Române.