Festivitatea de premiere a elevilor olimpici la religie

În Sala de concerte „Mihai Perian”, din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, a avut loc vineri, 22 aprilie, festivitatea de premiere a elevilor participanți la Olimpiada de religie ortodoxă, etapa națională, desfășurată în perioada 18-22 aprilie în orașul de pe Bega.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, alături de pr. Adrian Gabor, pre­ședintele Comisiei centrale de organizare și evaluare, prof. Cătălin Pîslaru, inspector școlar general în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Aura Codruța Danielescu, inspector general școlar ISJ Timiș, prof. Daniela Buzatu, inspector la disciplina religie – ISJ Timiș, și pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul învățământ și acti­vități cu tineretul din cadrul Arhi­episcopiei Timișoarei. „Dragi elevi, voi reprezentați aripile neamului nostru românesc. Voi ridicați această țară spre cer. Celelalte discipline au și ele rolul lor bine definit în societate, însă voi, prin credință, prin iubire de țară, de Biserica lui Hristos și de semeni, sunteți aripile credinței românești. De credința noastră depinde cât de mult vom ridica această țară la porțile cerului”, a menționat Părintele Mitropolit Ioan.

La festivitatea de premiere au participat 250 de elevi din clasele VII-XII, împreună cu profesorii însoțitori din cele 41 de județe ale țării. În urma susținerii probei scrise, au fost obținute patru note 10 (zece). În cadrul festivității de premiere au fost acordate 18 premii, 26 mențiuni și numeroase premii speciale.

Olimpiada națională de religie ortodoxă, clasele VII-XII, a fost organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timișoara și al altor parteneri educaționali – Mitropolia Banatului și Universitatea de Vest din Timișoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns