Evenimente în Protopopiatul pentru Estul SUA

Adunarea clericilor din Protopopiatul pentru Estul SUA

În perioada 30-31 octombrie 2015, a avut loc, în Philadelphia, întrunirea Protopopiatului pentru Estul Statelor Unite ale Americii. Întâlnirea a fost prezidată de către IPS Părinte Arhiepiscop Nicolae, la lucrări participând PS Episcop-vicar Ioan Casian, preoții și delegații parohiilor din cadrul protopopiatului. După cuvântul de deschidere susținut de către IPS Părinte Arhiepis-cop Nicolae, pr. protopop Nicholas Apostola (Biserica „Sfântul Nicolae“, Worcester) a prezentat lucra­rea intitulată „Reflecții asupra mi­siunii IPS Arhiepiscop Victorin Ursache“, iar pr. Marius Dumitrescu (Biserica „Sfântul Nicolae“, New York) a vorbit despre „Provocările pastorației noilor imi­granți într-o parohie veche“. Lucrările au continuat în dimineața zilei de sâmbătă, 31 octombrie, când Înaltprea­sfințitul Părinte Nicolae și Preasfințitul Părinte Ioan Casian au săvârșit Acatistul Mântuitorului. Apoi, doi studenți de la Facultatea de Teologie „Sfântul Vladimir“ din New York au susținut o prezentare intitulată „Reflecții asupra misiunii în America a Sfântului Nicolae Velimirovici și asupra misiunii în România a Sfântului Sava Brancovici, Mitropolitul Ardealului“, iar pr. Daniel Ene a vorbit despre „Probleme pas­torale privind stabilitatea unei noi parohii“.

 

A fost sfinţită biserica românească din Philadelphia

Biserica „Sfânta Treime“ și „Sfinții Mărturisitori Ardeleni“ a Parohiei Ortodoxe Române din Philadelphia, Pennsylvania (SUA), a fost târnosită duminică, 1 noiembrie 2015, de către Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi, împreună cu Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al eparhiei, înconjurați de un sobor de preoţi.

Sfințirea bisericii românești din Philadelphia reprezintă încununarea a nouă ani de strădanie depusă de către enoriași, sub grija părintelui Nicolai Buga, în vederea restaurării clădirii bisericii și a întregului ansamblu parohial. Totodată, slujba de târnosire a marcat sărbătorirea bicentenarului bisericii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Arhiepiscop Nicolae a oferit părintelui paroh Nicolai Buga și părintelui diacon Timotei Avram, în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Crucea Sfântului Andrei“, ca semn de apreciere pentru lucrarea misionară și efortul depus pentru restaurarea bisericii. Înaltprea­sfinția Sa a mulțumit credincio­și­lor comunității pentru susțin­e­rea proiectului restaurării bisericii și i-a felicitat pentru această frumoasă realizare. Apoi i-a îndemnat să fie mărturisitori și continuatori ai Ortodoxiei românești în această zonă a Statelor Unite ale Americii. Strădaniile depuse de-a lungul ultimilor ani pentru restaurarea bisericii își vor găsi împlinirea prin participarea credincioșilor la sfintele slujbe și în viața parohiei, prin grija pentru creșterea copiilor și a nepoților în credința creștină ortodoxă.

Părintele paroh Nicolai Buga a dăruit Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae și Preasfinţitului Părinte Ioan Casian de Vicina, ca semn de mul­țumire din partea comunității bisericii, câte o icoană reprezentând Sfânta Treime. Biserica a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de enoriași care au par­tici­pat la slujba de târnosire. Aceștia au avut posibilitatea de a intra și a se închina în Sfântul Altar și de a cinsti moaștele Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, și ale Sfintei Teodora, Împărăteasa Bizanțului, aduse spre închinare de la Parohia „Sfânta Treime“ din Rochester, New York.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns