Vineri, 21 iunie, Epis­copia Devei și Hunedoarei a sărbătorit într-un cadru festiv 10 ani de la înființare.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli
Petru și Pavel” din Deva, împreună cu Prea­sfin­țitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Din sobor au făcut parte preoți și diaconi de la Centrul eparhial, protopopi și slujitori ai catedralei.

După slujbă, a urmat șe­dința festivă a Adunării eparhiale, la care a participat și Înaltpre­a­sfințitul Părinte Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Au fost pre­zenți reprezentanți ai insti­tuțiilor publice județene și locale, membri actuali și membri onorifici ai Adunării e­parhiale, părinți consilieri, pro­topopi, membri ai Centrului eparhial și mai mulți in­vitați.

Au luat cuvântul arhimandritul Nestor Dinculeană, vicar administrativ eparhial, Prea­sfințitul Părinte Episcop Gurie, iar pr. prof. dr. Florin Dobrei a prezentat volumul „Slujire și mărturisire. Episcopia Devei și a Hunedoarei la zece ani de la înființare” și albumul „Un deceniu în imagini”, editate tocmai pentru a marca zece ani de existență a Episcopiei de la Deva.

În continuare, Preasfințitul Părinte Gurie a înmânat tuturor celor prezenți câte o diplomă de recunoștință și o medalie aniversară la 10 ani de la întemeierea eparhiei hunedorene. Au mai luat cuvântul Înalt­prea­sfințitul Părinte Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și Prea­sfințitul Părinte Episcop Nicodim, precum și repre­zentanții auto­rităților jude­țene și locale, conform Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În perioada 24-29 iunie, Episcopia Devei şi Hunedoarei a organizat seria de manifestări cultural-religioase numită „Zilele credinţei şi culturii la Deva” – ediţia a VI-a, cu ocazia prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii spirituali ai oraşului Deva.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter