Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a donat 100 de tablete educaţionale, în perioada premergătoare începutului de an şcolar, elevilor din diverse localităţi de pe cuprinsul eparhiei.

Copiii au fost selectaţi de către preoţii parohi, împreună cu directorii de la ­instituţiile de învăţământ din aceste localităţi. Dispozitivele au fost achiziţionate cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris şi au fost donate copiilor harnici la învăţătură, dar care provin din familii cu venituri modeste.

Preasfinţitul Părinte Antonie a mulţumit tuturor celor care au jertfit din puţinul lor pentru ca o sută de copii din Episcopia de Bălţi să aibă acces la noile forme de instruire – învăţământul on-line, în mod special, Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif pentru dragostea arătată copiilor din Basarabia. „Această solidaritate a românilor care locuiesc pe diferite meridiane este un gest frumos, care arată unitatea de neam, dar care nouă, celor din Republica Moldova, ne dă şi curaj, ne întărește, mai ales în aceste zile de încercare cu noul virus. Mulţumesc Înalt­preasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif pentru sprijin şi înţelegere, mulţumesc părinţilor şi credincioşilor din ­Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, mulţumesc tuturor celor care au contribuit la bucuria acestor copii”, a menţionat PS Antonie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter