Duminica migranţilor români la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În Duminica a 9-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala ­Arhiepiscopală din municipiul Ga­lați. În cadrul slujbei, au fost rostite rugăciuni speciale pentru slujitorii Sfintelor Altare şi credincioşii români din diasporă. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică.

Totodată, ierarhul a evidențiat efortul și sacrificiul pe care mulți români plecați la muncă în străinătate le fac pentru a păstra identitatea națională, credința strămo­șească și comuniunea cu cei de același neam. De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenți mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat cu prilejul Duminicii migranților români, intitulat „Binecuvântare omagială pentru toţi românii din afara României”.

După Sfânta Liturghie, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a ­invitat în parcul din incinta Reşedinţei Arhiepiscopale, pentru un dialog de suflet și o agapă creștină, mai multe familii, adolescenţi şi copii din judeţele Galaţi şi Brăila, veniți acasă din străinătate în perioada concediilor. Peste 100 de români migranţi din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, împreună cu preoţii din parohiile din care aceştia fac parte, au venit la Galaţi pentru a participa la Sfânta Liturghie şi a primi binecuvântare de la ierarhul locului.

La final, ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi migranţii români veniţi la întrunire şi le-a oferit mai multe volume apărute în ultima perioadă la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.