Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit, pe 9 octombrie, distincţii persoanelor care s-au evidenţiat în susţinerea orei de religie în şcolile publice. Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Patriarhală.

 

În cuvântul rostit cu prilejul acestui eveniment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat că distincţiile oferite arată preţuirea pentru toate persoanele care s-au implicat în această lucrare de susţinere a orei de religie în şcolile publice, fiind totodată un imbold pentru continuarea acesteia.

„Avem ocazia de a scoate în evidenţă preţuirea noastră pentru profesoarele şi profesorii care s-au implicat din partea Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie în susţinerea orei de religie în şcolile publice. Sigur, ei sunt mulţi, dar noi am ales acum pe cei pe care i-am găsit mai repede în memoria instituţiei noastre şi dorim să le mulţumim şi, în acelaşi timp, să-i încurajăm să fie în stare de veghe şi acţiune în continuare. Aceste daruri-simbol pe care vi le-am oferit sunt semne modeste de mare preţuire pentru activitatea dumneavoastră trecută, prezentă şi viitoare”, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, Patriarhul României a arătat că această lucrare misionară răspunde unei datorii sfinte de a transmite generaţiilor următoare tradiţia educaţiei creştine care este pregătire nu doar pentru viaţa pământească, ci şi pentru cea veşnică.

„Este vorba de o lucrare mare, sfântă, misionară, pe care nu o percepem în importanţa ei în mod suficient, poate, astăzi, ci doar în timp. Pentru că rodirile spirituale, investiţiile de ordin duhovnicesc se constată după o vreme mai îndelungată. Dar noi ne facem datoria de a transmite o tradiţie românească sănătoasă, aceea de a începe întotdeauna lucrul nostru cu Dumnezeu şi de a transmite tinerei generaţii binecuvântarea iubirii lui Hristos pentru copii şi tineri, şi datoria familiei, a Bisericii şi a şcolii de a arăta lumina Evangheliei lui Hristos pentru această viaţă şi pentru viaţa eternă. Deoarece o educaţie creştină, sfântă şi bine făcută este pregătire nu doar pentru viaţa terestră, ci şi pentru viaţa de după moarte, adică viaţa din Împărăţia cerurilor, o mulţime de sfinţi de la noi din calendar sunt în primul rând rezultatul educaţiei din familie şi din şcoală”, a explicat Întâistătătorul Bisericii noastre.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Diploma şi medalia Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu, precum şi volume apărute la Editurile Patriarhiei Române invitaţilor care s-au evidenţiat prin implicarea în demersul Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie: Nicu Romeo Moşoiu, consilier al ministrului educaţiei naţionale; Vasile Timiş, inspector general pentru disciplina religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale; dr. Irina Horga, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului pentru Ştiinţele Educaţiei; Mihaela Zăbavă, consilier superior pentru disciplina religie şi discipline teologice în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare; Cristian Alexa, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului  Bucureşti; Julieta Mihăilescu, director Şcoala Gimnazială „Maica Domnului” din Bucureşti; precum şi unor membri ai Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie: Liana Stanciu, preşedinte, Andrei Manea, Nicoleta Bucur şi Doru Iamandi.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter