Dialog între Biserica Ortodoxă și Federația Mondială Luterană în Albania

Prima întâlnire a Comitetului pregătitor pentru cea de-a 18-a sesiune plenară a Comisiei mixte inter­naționale privind dialogul teologic dintre Federația Mondială Luterană și Biserica Ortodoxă a avut loc la Tirana, Albania, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2019, informează basilica.ro. Întâlnirea a fost găzduită de Biserica Ortodoxă din Albania, prin ospitalitatea Preafericitului Părinte Anastasie, Întâistătătorul acestei Biserici.

Sesiunile de lucru ale întâlnirii s-au desfăşurat la Academia Teologică Ortodoxă din Tirana. Tema centrală a evenimentului a fost „Locul și rolul Duhului Sfânt în viața Bisericii”.

Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ghenadie de Sassima din partea Patriarhiei Ecumene și de Episcopul Johann Schneider din partea Federației Mondiale Luterane (EKMD). Patriarhia Română a fost reprezentată de părintele asist. dr. Cosmin Pricop de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Sâmbătă, 28 septembrie, participanţii au vizitat mai multe obiective religioase din Albania, fiind însoţiţi de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae de Apollonia. Duminică, aceștia au fost primiți de Preafericitul Părinte Anastasie al Albaniei.

Următoarea întâlnire a comitetului va avea loc între 29 mai și 4 iunie 2020.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns