Curs de formare în combaterea adicțiilor, organizat de Federaţia Filantropia

Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române organizează cursul „Consilier în domeniul adicțiilor”, autorizat de Autoritatea Națională de Calificări – Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Proiectul are ca obiectiv formarea a 60 de profesioniști care să activeze în domeniul consilierii persoanelor care suferă de adicții.

 

Cursul susținut de Federaţia Filantropia este actual, mai ales că unul dintre module ­este dedicat combaterii şi prevenirii adicțiilor digitale în rândul copiilor și ­tinerilor, informează basilica.ro. Proiectul se adresează persoanelor licențiate în domeniul socio-medical care vor să lucreze sau care sunt angajate în centre de zi, centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, școli de reeducare, așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Cursanții vor dobândi compe­tențe ­informatice, sociale și civice; vor ști cum să mențină integritatea și siguranța ­beneficiarilor, planificarea activităților, comunicarea cu beneficiarii, să participe la lucrul în echipă multidisciplinar, să gestioneze actele și documentele beneficiarilor; vor dobândi compe­tențe în prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței; consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență etc.

Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale. Autorizarea și organizarea programului de formare profesională au fost posibile prin finanțarea oferită de International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Prima sesiune, organizată la Centrul național de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti, s-a încheiat în 8 iulie şi va fi urmată de alte trei întâlniri, la București, Alba Iulia și Baia Mare. Cursurile organizate de Federaţia ­Filantropia se vor desfăşura în conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al ­Bisericii Ortodoxe Române și reuneşte 23 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social în ­eparhiile Patriarhiei Române.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns