Convocarea anuală a preoților militari din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre

La Buzău, s-a desfășurat convocarea anuală a preoților militari din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Evenimentul a debutat marți, 26 mai, cu o slujbă de Te Deum, în biserica militară cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh“ din Garnizoana Buzău, la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

După slujbă, în sala de conferințe „General Ștefan Gușă“ a Diviziei 2 Infanterie „Getica“, au început lucrările propriu-zise, sub președinția ierarhului locului, care a rostit un cuvânt de binecuvântare. „Vă îndemn să vă străduiți să fiți întotdeauna exemple pentru ofițeri, în ceea ce privește conduita dumneavoastră zilnică, dar totodată să vă impuneți, în sensul pozitiv al cuvântului, autoritatea morală asupra tuturor. Preotul care va reuși să insufle respect ofițerilor și chiar comandantului unității, acela este, într-adevăr, un vrednic preot militar. Spre deosebire de oricine, într-o unitate militară, frățiile voastre aveți ceva în plus, harul preoției, care vă dă dreptul și puterea să vă exprimați cu privire la cele sfinte, și nu numai. Harul preoției vă dă puterea să mângâiați sufletele celor întristați, necăjiți, confuzi, mai mult decât o poate face psihologul“, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În continuare, au fost prezentate mai multe referate, care au avut ca temă „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii“. De asemenea, s-au dezbătut probleme de actualitate din activitatea preoților militari.

În cursul zilei de miercuri, 27 mai, programul a continuat cu prezentarea unor rapoarte de activitate și a altor referate.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns