Consiliul Național al reprezentanților filialelor ASCOR, la Alba Iulia

Întrunirea Consiliului Național al reprezentanților filialelor ASCOR a avut loc, în zilele de 6 și 7 noiembrie, la Alba Iulia. La acest eveniment a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

La Căminul bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat Consiliul Național al Asociației Studen­ților Creștini Ortodocși Români ­(ASCOR), primul organizat în afara Bucu­reștiului. Reprezentanții ASCOR au ajuns la Alba Iulia în cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, şi au vizitat două așezăminte monahale din județul Alba: Mănăstirea „Sfânta Cruce” (Râpa Robilor) din municipiul Aiud și Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț. Sâmbătă, 6 noiembrie, tinerii au participat la Dumnezeiasca Liturghie săvârşită în Biserica „Sfântul Mare ­Mucenic Mina” a Mănăstirii „Hristos Pantocrator”.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, deschiderea Consiliului Național ASCOR a avut loc în Sala „Capernaum” din cadrul Căminului bisericesc „Peregrinus”. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a adresat celor prezenți un mesaj părintesc în care le-a vorbit despre frumusețea autentică a tinereții. Apoi, Mihai Paraschiv, inspector patriarhal pe activități de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după care a sub­liniat importanța activităților ASCOR desfășurate în cuprinsul Patriarhiei ­Române. În continuare, Armand Ionescu, președinte ASCOR București, a rostit un cuvânt de bun venit reprezentanților Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, evidențiind curajul tinerilor de a propovădui Evanghelia și valorile creștine. Au fost abordate teme precum evaluarea proiectelor ASCOR 30 și a proiectelor în conformitate cu tematica anului omagial; strategia proiectelor ASCOR Național pentru anul 2022; participarea în Tabăra Internațională a Tinerilor Ortodocși – SYNDESMOS din Wroclaw, Polonia (21-27 iulie 2022), și stabilirea următorului consiliu național.

Duminică, 7 noiembrie, în ultima zi a întrunirii, tinerii au participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia.