Congresul tinerilor „Nepsis“, la Bristol

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, în perioada 5-7 iunie 2015, a avut loc, la Bristol, în Anglia, cel de-al şaselea Congres anual al tinerilor Nepsis – filiala Marea Britanie şi Irlanda. Invitatul principal al tinerilor a fost Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, care a susţinut conferinţa cu tema „Parohia – Hristos în mijlocul nostru“.

Ziua de vineri, 5 iunie, a fost rezervată vizitării oraşului Bristol. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc conferința cu tema „Parohia – Hristos în mijlocul nostru“. Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul a subliniat rolul primordial al parohiei în istorie, dar şi în vremea noastră, ca loc de întâlnire euharistică a comunităţii creştine. Conferinţa a fost urmată de două sesiuni substanţiale de întrebări şi răspunsuri, în care Preasfinţitul Părinte Ignatie a răspuns întrebărilor şi preocupărilor diverse şi profunde ale tinerilor prezenţi la congres. Programul zilei de sâmbătă a fost completat de slujba Vecerniei Mari şi de o prezentare de costume populare româneşti, aduse şi purtate deopotrivă de gazdele din Bristol şi de participanţii la congres.

Duminică, 7 iunie, tinerii au participat la Sfânta Liturghie arhierească, urmată de agapă şi un program artistic deosebit de cântece şi dansuri populare româneşti, care i-au făcut pe toţi participanţii de la celălalt capăt al Europei să se simtă mult mai aproape de casă. Întregul eveniment a fost posibil prin strădania şi sprijinul material deosebit al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Bristol şi al părintelui paroh Ioan Claudiu Moldovan.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns